Search
Close this search box.

Potraga za dječakom i danas bez uspjeha

U Herceg Novom je i danas nastavljena potraga za 13.godišnjim dječakom N.V , kojeg su talasi u utorak uveče povukli u uzburkano more. Vremenski uslovi danas su bili povoljniji pa su ronioci pretražili pećine, kanale i akvatorijum u blizini mjesta nesreće, ali na žalost bez rezultata.

Tokom prijepodneva more je bilo mirnije nego prethodnih dana, a vidljivost pod vodom bolja, pa su ronioci Regionalnog centra iz Bijele satima bili u vodi.

“Iskoristili smo ovo vrijeme da što više pretražimo oko mjesta nesreće, ali i prema Mamuli i Škveru. Ne možemo dati nikakve prognoze, jer nema pravila”, kazao je ronilac Željko Vukićević.

U akciji je jutros učestvovalo šest ronilaca iz Bijele i dva ronioca iz Kotora.

Pomoćnik direktora uprave pomorske sigurnosti Žarko Lukšić, koji je sa svojim timom konstanstno na terenu kaže da su u potragu uključene sve raspoložive snage, od policije, mornarice, hidrometeorološkog zavoda sa podvodnim kamerama i specijanom opremom, Služba zaštite i spašavanja, privatne kompanije Porto Montenegro, Porto Novi, Lazure,Una…

“Angažovali smo i dron iz Direktorata za zaštitu i spasavanje sa specijalnim kamerama, takođe i naš dron je tu”, kazao je Lukšić.

Tokom popodneva vremenske prilike ponovo su se pogoršale, krenula je kiša i južni vjetar, ali će potraga, kaže Lukšić biti nastavljena dok god bude moguće. Sjutra je takođe najvljen jaki jugo, što znači da će biti uzburkano i valovito.

“To nam ne ide na ruku, ali nećemo odustati, izaći će plovila koja budu mogla i inteziviraćemo potragu sa kopna. U nedjelju, najkasnije u ponedjeljak, ukoliko do tada ne bude rezultata, nastavićemo ponovo sa svim raspoloživim snagama”, kazao je Lukšić.

Sinoć se u potragu uljučio i helikopter Fronteksa, specijalizovan za noćne letove i pretraživanja, ali na žalost bez uspjeha.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor