Search
Close this search box.

Posvećeni razvoju poljoprivrede i korišćenju potencijala sjevernih opština

On je prilikom posjete Opštini Gusinje naglasio da je ruralni razvoj i poljoprivreda jedna od razvojnih šansi za tu lokalnu samoupravuMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u potpunosti posvećeno razvoju poljoprivrede i korišćenju potencijala opština na sjeveru Crne Gore, saopštio je državni sekretar u tom resoru, Salih Gjonbalaj.

On je prilikom posjete Opštini Gusinje naglasio da je ruralni razvoj i poljoprivreda jedna od razvojnih šansi za tu lokalnu samoupravu.

Gjonbalaj se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, sastao sa čelnicima Opštine, predsjednicom Anelom Čekić i saradnicima, sa kojima je razgovarao o aktuelnostima i otvorenim pitanjima iz nadležnosti tog resora, kao i o situaciji koja je nastala usljed elementarnih nepogoda, uključujući poplave, klizišta i oštećenja na poljoprivrednim gazdinstvima.

– Tokom sastanka, čelnici Opštine predočili su glavne izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači iz Gusinja, a govorilo se i o primarnim infrastrukturnim projektima u cilju razvoja poljoprivrede u toj opštini- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, nakon sastanka, obišli nekoliko lokacija koje su pogođene nevremenom.

Gjonbalaj je poručio da je Ministarstvo odlučno u svom nastojanju da, u saradnji sa Vladom, u mjeri mogućeg, pruži podršku poljoprivrednim proizvođačima u ugroženim područjima u opštinama, koji su bili pogođeni klimatskim nepogodama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor