Search
Close this search box.

Poraz ,,vučica”, pobjeda crnogorske košarke

Košarkašice Budućnost Bemaxa drugu godinu zaredom vicešampionke WABA lige

Košarkašice Celja tačno pet godina nakon što su u Podgorici osvojile titulu prvaka WABA lige, ponovo su u našem glavnom gradu osvojile šampionsku krunu. Na taj način Slovenke su zaustavile nestvarnu seriju od 28 vezanih pobjeda košarkašica Budućnost Bemaxa na domaćem terenu, koje inače od kada je otvorena ,,Bemax arena” nijesu znale za neuspjeh…

Podgoričanke su tako drugu godinu zaredom završile sa vicešampionskim naslovom u regionalnom takmičenju, jer nakon poraza od Beroe u finalu prošle godine u Staroj Zagori, sada su zaustavljene od Celja. Šampion Slovenije sada se izjednačio sa ,,vučicama”, jer sada oba kluba imaju po tri krune.

Budućnost Bemax je završio turnir dočekala kao prva, sa samo jednim porazom, a baš zbog serije u Podgorici, važila je realno za blagog favorita završnog turnira. Ipak, Celje i Montana su timovi sa većim budžetima, sa više iskusnijih igračica, a da je sve stvar dana pokazala je bugarska Montana koja je neočekivano poražena u oba duela.

-Žao mi je previše smo željele da nakon dvije godine vratimo titulu, ali poslije savršenog meča u polufinalu u finalu nas nije išao šut. Šteta zbog svega, zbog utiska, zbog organizacije, ali svakako da je ovo sezona koja je sve nas izuzetno podigla – istakla je kapitenka Dragana Živković.

Velika stvar za mlade

Ipak, Vladan Radović može biti ponosan. Budućnost je u sezonu ušla bez četiri standardne igračice iz petorke – Mitrašinović, Babić i Bura, sezona je dočekana sa nikad manje strankinja (jedina u rotaciji uglavnom je bila reprezentativka Srbije Mina Đorđević). Na taj način one koje su do ove sezone imale minimalnu ili nikakvu ulogu postali su lideri – djevojčice poput Drobnjak, Radonjić, Bigović, Šćepanović (2002. godište), Leković (2003.) ili Savković (2005.) više nijesu samo brojka, već igračice koje imaju punu minutažu i koje nose igru ,,plavih”. Upravo taj ,,vrtić”, kojem je na početku sezone projektovano da pokuša da stigne do fajnal fora na kraju je doživio samo dva poraza od jedne ekipe. S obzirom da su sve one crnogorske reprezentativke jasno da je završni turnir u Podgorici zapravo pokazao kakav potencijal ima Budućnost,a dva meča sezone samo su plus za crnogorsku žensku košarku.

– Borile smo se, možda smo i pregorele u velikoj želji. Htjele smo i zbog atmosfere i brojne publike da slavimo, ali jednostavno nije išlo. Imale smo loše procente šuta, ostaje žal, ali svakako da ne možemo biti nezadovoljni. Ginule smo za svaku loptu, vraćale se i nakon -16, nijesmo odustajale, ali Celje je zasluženo slavilo – naglasila je Zorana Radonjić, bek Podgoričanki.

Ambijent za pamćenje

Podgorički klub nakon pet godina organizovao je četvrti put završi turnir. Organizacija u ,,Bemax areni” premašila je sve prethodne – vrhunski hoteli, odlična dvorana, odličan ambijent i nevjerovatan broj publike zadivio je sve goste, pa je iz našeg grada poslata prelijepa slika. Upravo ta činjenica da je u dva dana u ,,Bemax areni” bilo oko 5.000 ljudi potvrda je da je ovaj turnir bio i sjajan marketing za klub, za žensku košarku i da je zahvaljujući njemu dosta djevojčica sasvim sigurno nakon ovog vikenda opčinjeno košarkom.

Podrška predsjednika države Mila Đukanovića i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića pokazuje da nove pozitivne signale za žensku košarku.

Baš zbog toga i pored poraza ,,vučica”, čini se da je mnogo razloga zbog čega je crnogorska košarka na dobitku.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor