Search
Close this search box.

Policija u Bijelom Polju i Mojkovcu traga za licima koja izazivaju šumske požare

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje svakodnevno preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju i otkrivanju lica koja izazivaju šumske požare, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Naime, od 21. marta tekuće godine registrovano je 16 prijava požara na području opštine Bijelo Polje. U 11 predmeta formiranih po prijavama građana u kojima je utvrđeno da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće, nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih djela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti – navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da je u pet predmeta formiranih po prijavama građana postupanje u toku, gdje će se nakon dobijanja nalaza vještaka protivpožarne struke, nadležno državno tužilaštvo izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela.

Ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj duznosti, policijski službenici će u skladu sa Zakonom i uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom podnijeti krivične prijave protiv počinilaca krivičnih djela – istakli su iz policije.

Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, u saradnji sa tužilastvom preduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja nesavjesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmjere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor