Policija pojačala kontrolu epidemioloških mjera

Sjutra će Institut za javno zdravlje Crne Gore objaviti kumulativnu stopu inficiranih od Kovida 19 po opštinama. Ono što je sigurno Pljevlja imaju značajnu stopu rasta, ali srećom u predhodne dvije sedmice, nije bilo smrtnih slučajeva. Prema podacima Instuta za javno zdravlje, broj novooboljelih u Pljevljima biće sigurno preko 220. da li će se za Pljevlja uvesti neke nove mjere vidjećemo, ali za sada ne prijeti opasnost od zatvaranja grada.

Policija, kao što je juče najvaljeno pojačala je kontrole na gradskim ulicama, posebno u centru grada. Danas je u Ulici Kralja Petra Prvog bilo desetak policajaca koji su opominjali, značajan broj mlađih osoba koji su na nepropisan način nosili maske. Oni nešto stariji uglavnom su nosili maske po epidemiološkoj preporuci. Takođe pojačane su kontrole u gradskom parku i igralištima gdje se okuplja veći broj mlađih osoba koji ne nose maske.

Sjutra, pravoslavni vjernici obilježavaju, zimske Zadušnice, a prema preporukama Ministarstva zdravlja, na sahranama i posjeti groblju nije preporučivo da bude više od deset osoba, a kako će se ponašati oni koji, po običaju, na Zadušnice masovno posjećuju grobove svojih najmilijih vidjećemo

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor