Search
Close this search box.

Policajci nezadovoljni materijalnim statusom, sjutra protest

Nezavisni sindikat policije sjutra u 10 sati i 30 minuta organizovaće protest ispred Vlade Crne Gore. Predsjednik tog udruženja Igor Rmandić kazao je, da su se odlučili da uličnim protestom iskažu svoj stav i zatraže poštovanje te, kako je istakao teške i izuzetno opasne profesije, zbog ogromnog nezadovoljstva svojim materijalnim statusom i položajem.

Predsjednik tog udruženja Igor Rmandić tim povodom pozvao je sve služenike Uprave policije i Ministarstva unutrašjih poslova, bez obzira da li su njihovi članovi ili ne, da im se pridruže.

“Budimo jedinstveni i prenesimo poruku da i naše porodice zaslužuju normalan život, da smo i mi građani ove države”, poručio je Rmandić.

Iz sindikata traže da ih tokom protesta na razgovor primi premijer Crne Gore Dritan Abazović. Navode i da je Abazović na proslavi Dana policije rekao da položaj policijskih službenika mora da bude bolji i da će Vlada raditi na tome.

“Javno izgovorena riječ obavezuje, Abazović je vrlo ozbiljan čovjek i mi očekujemo da to obećanje bude ispunjeno. Odnos koji prelazi u otvoreno ponižavanje pripadnika policije pod hitno mora da prestane. Najviši činovici ove države konačno moraju da shvate da su samo to, činovnici koji ovom narodu moraju da obezbijede život dostojan čovjeka. Mi drugo i ne tražimo”, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Rmandić u saopštenju navodi da su potpuni izostanak razumijevanja, “lažna i prazna obećanja i ignorantski odnos resornog ministra” natjerali policijske službenike da svoja prava traže na ulici.

Deklarativna spremnost da se pomogne službenicima policije, kaže, ne znači nam baš ništa.

“To ne može da se namaže na hljeb i da djetetu za doručak. Prosto, od obećanja se ne živi. Ne treba nama niko da priča kako je ponos nositi uniformu i služiti svom narodu. Znamo mi to mnogo bolje jer naš ponos traje 20,30 i više godina”, kazao je Rmandić.

Ističe da policajci nikada državi i narodu nijesu niti će okrenuti leđa.

“Razlika između nas koji se ponosimo uniformom i onih koji o tom ponosu samo pričaju je ta što smo mi navikli na teški rad i odricanje dok su oni navikli na jeftini populizam i demagogiju. Vrijeme je da se ovaj drugi oblik ponašanja mijenja iz korijena”, kazao je Rmandić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor