Search
Close this search box.

Poledica u višim planinskim predjelima

Saobraća se po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično je izražena poledica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na  sitnije odrone.  Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje, javili su iz AMS-a.

U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Od 30.09.2021 godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula,dionica ulica Oslobodjenja, doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova.Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Intenzitet saobraćaja je umjeren, a ovo su kadrovi puta u pojedinim djelovima opština

(Mediabiro)Put Podgorica Kolašin
(Mediabiro)Put Podgorica Kolašin
(Mediabiro)Put Podgorica Kolašin
(Mediabiro)Put Podgorica Kolašin
(Mediabiro)Put Nikšić Šavnik Žabljak.jpg
(Mediabiro)Put Nikšić Šavnik Žabljak.jpg

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se  11  saobraćajnih nezgoda  u kojima je 1 osoba zadobila teže a 6 osoba lakše povrede, javljaju iz AMS-a.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor