Polaznici radionice dobili priliku da se informišu o temama koje se tiču zdravlja

U prostorijama opštinskog Crvenog krsta Bijelo Polje, održana je još jedna edukativna radionica za starije sugrađane, na temu „Prevencija bolesti i zdravi stilovi života“, kao dio projekta „Inovativne usluge podrške za starije u zajednici“.
Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Polaznici radionice su imali priliku da razgovaraju sa dr Besimom Kadićem, da čuju stručne savjete vezane za svoje zdravlje, dobiju smjernice i uputstva kako da prilagode ishranu i način odijevanja visokim temperaturama koje vladaju ovih dana, koliko je važno da su fizički aktivni ali i da postave pitanja vezano za svoje trenutno zdravstveno stanje, te da se informišu o terapiji koju koriste, problemima zdravstvene prirode sa kojima se susreću, i da se po potrebi upute na stručnu pomoć u nadležnim institucijama.
Socijalna radnica u Centru za njegu starijih, Ivana Bulatović kazala je da je cilj održane radionice bio prevencija bolesti i unaprjeđenje zdravlja starijih, kao i njihova edukacija, podizanje svijesti o dostupnosti usluga zdravstvene zaštite.
Bulatović : „Radionica je bila izuzetno sadržajna i interaktivnog karaktera, gdje su naši stariji sugrađani mogli da aktivno učestvuju, postavljaju pitanja doktoru i razmjenjuju iskustva sa ostalim učesnicima.“-istakla je. Bulatović je dodala da realizujući ovakve aktivnosti jos jednom pokazujemo da je briga o starijima jedan od prioriteta naše organizacije i da ćemo i u budućnosti nastaviti da brinemo o starima sprovodeći ovakve i slične aktivnosti.“
„Starije osobe ne treba posmatrati kao pasivne korisnike usluga već kao društveni resurs koji je potrebno animirati i usmjeravati na preostale mogućnosti i potencijale, kao i motivisati ih da doprinesu razvoju zajednice“-zaključila je Bulatović.
Kadić dr Besim, kazao je da su ovakve radionice, aktivnosti od velikog značaja za naše starije sugrađane i da će se ove radionice nastaviti i u narednim mjesecima. “Poboljšati kvalitet života starijih sugrađana, unaprijediti njihovo socijalno i zdravstveno stanje, smanjiti socijalnu izolaciju i usamljenost, teret koji starost nosi sa sobom su ciljevi kojima težimo naročito sada tokom pandemije koronavirusa, koja je dodatno izolovala ovu ranjivu kategoriju stanovništva i dodatno produbila njihove probleme.“- zaključio je dr Kadić.
Pored zajedničkog druženja, polaznici radionice su imali priliku i da provjere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.
Iz opštinskog Crvenog krsta, podsjetili su sve zainteresovane starije sugrađane, da se mogu priključiti ovim i sličnim radionicama, te da više informacija mogu dobiti na broj telefona 067/274-388 ili posjetom prostorija Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje svakog radnog dana u periodu od 7 do 15h.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor