Search
Close this search box.

Pokušaj ubistva maloljetnika

Policija je uhapsila A.Č. (56) kada je sinoć oko 20:50 časova policiji R.G. (17) iz Gusinja prijavio da mu je u selu Vusanje, dok se kretao vozilom, put prepriječio A.Č. (56) svojim vozilom, i iz vatrenog oružja ispalio u njegovom pravcu više hitaca, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, službenci Odjeljenja bezbjednosti Plav su uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Sinoć oko 20.50 časova policiji je R.G. (17) iz Gusinja je prijavio da mu je u selu Vusanje dok se kretao vozilom put prepriječio A.Č. (56) svojim vozilom, nakon čega je kroz otvoren prozor iz vatrenog oružja ispalio u njegovom pravcu više hitaca”, kazali su iz policije.

Policija je, navode, izašla na lice mjesta i pronašla jednu čauru a nedaleko od mjesta događaja i vozilo kojim je upravljao R.G. na kojem su bila vidiljiva oštećenja.

“O navedenom je obavještena državni tužičac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta. Pripadnici policije su po naredbi sudije za istragu izvršili pretres stana, drugih prostorija i vozila koje koristi A.Č. kojom prilikom su oduzeta tri pištolja i četiri lovačke puške za koje A.Č. posjeduje važeće oružne listove”, stoji u saopštenju.

Daljim pretresom je, kako kažu iz policije, pronađeno 98 komada pištoljske municije i 19 komada municije za lovačke puške.

A.Č. je, navode, lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor