Search
Close this search box.

Podsticaj unapređenju privrednog ribolova na Skadarskom jezeru, bespovratna podrška do 4.000 eura

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 60.000,00 eura, a kako se precizira u pozivu, maksimalna prihvatljiva investicija je 8.000,00 eura, uz bespovratnu podršku Ministarstva do 50%, odnosno, maksimalno do 4.000,00 eura. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. oktobar.

ILUSTRACIJA/ – FOTO: NP SKADARSKO JEZERO – SLAVICA DURIŠIĆ

„Pravo na sredstva podrške po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti privredno društvo, preduzetnik ili fizičko lice (u daljem tekstu: korisnik podsticaja), koji ispunjava sledeće uslove: – Da je nosilac važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova, izdate od strane Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“, Da je u prethodnom dvogodišnjem periodu redovno obavljao djelatnost privrednog ribolova, a što se utvrđuje uvidom u registar izdatih dozvola koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u elektronskom obliku; – Da podnosilac zahtjeva nije kažnjavan u skladu sa članom 326 Krivičnog zakonika Crne Gore„, pojašnjavaju iz nadležnog resora.

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 60.000,00 eura, Foto: AVE Tours
Pravo na sredstva podsticaja, može se ostvariti za nabavku materijala, alata i opreme, i to: novog ribolovnog plovnog objekta; novog motora; novog ribolovnog alata i opreme; novog hidrauličnog vitla za izvlačenje ribolovnog alata; motorna ili električna pumpa za pranje bubnjeva; novih plutača za spašavanje, prsluka za spašavanje, protivpožarnih aparata i signalnih baklji i priključnog vozila – prikolice.

Javnim pozivom neće se podržati sljedeći troškovi: nabavka polovnog ribolovnog plovnog objekta, nabavke polovnih ribolovnih alata i opreme, nabavke polovnih motora; ribolovnih alata i opreme koja nije upisana u dozvoli za obavljanje privrednog ribolova; polovne tehničke i druge opreme (rashladni uređaji, ledomati i dr.); troškovi prevoza; plaćanje u naturi; troškovi sopstvenog rada; troškovi osiguranja, garancija, registracije sličnih troškova koji nijesu predmet ovog Javnog poziva.

Javni poziv, sa obrascem zahtjeva za prijavljivanje, može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva www.mpsv.gov.me Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona Direktorata za ribarstvo 020/482-270.

Nakon objavljivanja ovog Javnog poziva, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede formiraće Komisiju za dodjelu sredstava podsticaja koja će izvršiti administrativnu i terensku kontrolu podnešenih zahtjeva.

 

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor