Search
Close this search box.

Podršku dobilo preko 200 malih poljoprivrednika

Predstavnici IFAD misije posjetili su Opštinu Berane i u razgovoru sa predsjednikom Vukom Todorovićem iskazali zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom sa ovim sjevernim gradom.

Prema riječima predsjednika opštine u toku ovog petogodišnjeg programa preko 200 malih poljoprivrednih proizvođača ostvarilo je podršku u nabavci grla, sitne mehanizacije i materijala za objekte u iznosu od 492.000 eura.

“Takođe ništa manje značajna je podrška projekta na podizanju ruralne infrastrukture gdje će sa završetkom ovog projektnog ciklusa u opštini Berane u šest mapiranih zona krajem 2022. godine biti asfaltirano ukupno 17,43 kilometara puta od kojih je 13,47 kilometara odrađeno, a za 3,96 km je završen tender za izvođača. Takođe odrađena su i dva seoska vodovoda” kazao je Todorović.

Direktor IFAD-ovog programa za Crnu Goru Thierri Lassalle prezentovao je planiranu dinamiku misije, na osnovu koje se pravi „Aide Memoire“ koji je u osnovi spisak preporuka za unapređenje implementacije.

U razgovoru predstavnika Opstine Berane i IFAD-a zaključeno da se projekat vrlo uspješno realizuje i da je od velikog interesa za razvoj ruralnih područja Crne Gore.

Saopšteno je da je iskazana obostrana volja za nastavak projekta i dalju saradnju sa IFAD-om, a razmatrani su potencijali i modeli za buduću saradnju, potencijalno proširenje projekta na druge opštine koje nisu bile obuhvaćene do sada, kao i dodatna sredstva i modeli koji bi se mogli koristi za nastavak projekta na području Berana.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor