Search
Close this search box.

Pod nadzorom pet radnika iz Kine zbog koronavirusa

Iz kompanije CRBC koja gradi dionicu autoputa za Dan je saopšteno da se pet radnika koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze pod mjerama medicinskog nadzora i da nemaju simptome koronavirusa, kao i da se njihovo zdravstveno stanje prati svakih 12 sati.

Iz CRBC-a ističu da prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, mjere zdravstvenog nadzora podrazumijevaju svakodnevno praćenje simptoma i znakova određenih bolesti tokom trajanja mogućeg perioda inkubacije.

“Na današnji dan, ukupno pet radnika kompanije CRBC koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze se pod mjerama zdravstvenog nadzora. Ovi radnici imaju medicinske preglede na 12 sati, a tokom dana imaju i nekoliko anketa preko kojih pratimo promjene njihovog opšteg zdravstvenog stanja”, objasnio je doktor Srboljub Đorđević, specijalista opšte prakse u ambulantama CRBC.

On kaže da za sada kod radnika koji su pod zdravstvenim nadzorom nema znakova infekcije gornjih respiratonih puteva i pogoršanja opšteg stanja.

“CRBC posjeduje četiri ambulante opšte prakse na cijeloj trasi autoputa, sa ukupno dva medicinska tima i dva sanitetska vozila. Kompanija CRBC j e u intenzivnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja Crne Gore i preduzimamo sve neophodne mjere zaštite od potencijalnih virusnih infekcija. Zaposlenima smo podijelili uputstva sa preporukama za održavanje lične higijene, a obezbijeđene su i maske za osobe koje budu eventualno prehlađene. Poslednji od radnika koji su sada pod nadzorom izlazi iz inkubacije krajem sledeće sedmice”, navode iz CRBC-a.

Izvor:CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor