Search
Close this search box.

Počela prijava za kurseve Oracle akademije

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i kompanija Oracle Srbija i Crna Gora potpisali su u decembru 2021. godine partnerski ugovor Oracle Academy, koji će omogućiti nastavnicima da u naredne četiri godine pohađaju kurseve iz oblasti Java programskog jezika, baza podataka, vještačke inteligencije itd.

U prvom ciklusu biće održani kursevi Java Programming 07. februara i Java Fundamentals 10. februara, navode iz  Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

‘Oba kursa će se održati isključivo online preko Zoom platforme, u formatu supported self-study. To znači da će na prvom online času, takozvani Orientation session, predavači objasniti kako se prolazi kroz kurs, gdje se nalaze materijali, vježbe, kvizovi i slično. Objasniće sve tehničke preduslove i dati smjernice kako treba samostalno učiti.

Nakon toga, predavači će narednih 13 nedelja biti dostupni za pitanja i odgovore, dodatne Zoom časove i potrebnu pomoć pri učenju, tako da iako nastavnici samostalno uče i prolaze kroz lekcije u vrijeme koje njima odgovara, dodatno na časovima sa predavačima dobijaju veoma korisne informacije (naglašava se šta je bitno, koji djelovi materije su češće zastupljeni na ispitima i slično)’, napisali su.

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor