Pljevljak poslat u istražni zatvor: Roditelje pretukao i izbacio iz kuće

Sudija za istragu Osnovnog suda u Pljevljima odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom J.D. koji se tereti za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, a zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela za koje se sumnjiči. On je naime osumnjičen da je nasilje počinio nad svojim roditeljima, pišu Dnevne novine.

Foto: Nasilje u porodici

“J.D. je osnovano sumnjiv da je dana 25.1.2021. godine oko 17.30 časova u porodičnoj kući u Pljevljima primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet članovima svoje porodice svojim roditeljima J.I. i J.G. na način što je majku nogom udario u predjelu natkoljenice lijeve noge, a potom se obratio ocu I. riječima uvredljive sadržine: ‘Šta je braniš pi**a ti materina’, nakon čega ga je udario jedanput šakom u predjelu glave, a drugi put pesnicom u predjelu grudnog koša, kojom prilikom je oštećena J.G. zadobila tjelesnu povredu u vidu crvenila spoljašnje strane lijeve natkoljenice, dimenzija 8×8 cm, a oštećeni J.I. tjelesne povrede u vidu crvenila na tjemenu glave dimenzija 3×3 cm i crvenila na desnoj strani grudnog koša dimenzija 6x8cm”, navodi se u rješenju suda.

Osumnjičeni je pred sudijom za istage ponovio odbranu sa zapisnika ODT Pljevlja u kojoj je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela ponavljajući da nije tačno to što je navedeno u krivičnoj prijavi te da on nije izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i nije udarao svoje roditelje, niti im je nanio kakve tjelesne povrede.

Pred sudijom za istragu je istakao da je osuđivan nekoliko puta za razna krivična djela, kao i za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici te da je zbog toga i ležao u zatvoru.

Naveo je i da konzumira alkohol, te da je u alkoholu veoma loš, pa često dolazi do sukoba između njega sa roditeljima, jer roditelji viču da ne uzima alkohol, i to se dešavalo više puta.

“Iz zapisnika svjedoka oštećenog J.I. sudija za istragu utvrdio je da je kritične prilike oštećene osumnjičeni istjerao iz kuće i gađao ih cipelama, pa je oštećenog J.I. i pogodio cipelom, dok je oštećena J.G. rekla I. da bježe iz kuće i da se boje da će ih pobiti. Oštećena J.G. je istakla da su odnosi u njihovoj porodici veoma loši, da osumnjičeni svakodnevno kući dolazi pijan, pa i kad nije pijan vrijeđa ih i govori im da treba da ih tuče, jer navodno to i zaslužuju. Nijesu ga ranije prijavljivali policiji jer su mu opraštali s obzirom da je on njihovo dijete. Oštećena J.G. ističe da se plaši da će osumnjičeni nakon isteka zadržavanja doći kući i ponovo ih fizički napasti i ubijeđeni su da će isto ponoviti i da njima nije preostalo ništa drugo nego da bježe iz kuće kad se on vrati, mada nemaju kud ni pobjeći. Istakli su da se pridružuju krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog”, navodi se u rješenju o pritvoru.

Izvor: Dnevne novine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor