Pljevlja: “Noć u kući gospodina Kolaka” u Centru za kulturu

U utorak 26. aprila, sa početkom u 20 sati, na Velikoj sceni JU „Centar za kulturu Pljevlja“ odigraće se pozorišna predstava „Noć u kući gospodina Kolaka“.

Foto: pvportal.me
Foto: pvportal.me

Predstava je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Irfana Mensura. U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

Pisac Vladimir Đurđević je o predstavi, između ostalog, rekao: “Noć u kući gospodina Kolaka“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno, a ženama je sve jasno. Da li u vremenu terora ljepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju, da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrijednost?”

Ulaznice, po cijeni od 2 eura, mogu se preuzeti na biletarnici JU „Centar za kulturu Pljevlja“, u terminu od 12 do 20 sati.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor