Search
Close this search box.

Pljevlja dobila ponudu kompanije za održavanje gradskog prevoza

Pljevlja bi uskoro mogla da dobiju organizovan gradski prevoz, nakon što se na javni poziv za dodjelu linija prijavila kompanija zainteresovana za održavanje linija u gradu.

Grad bez semafora: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Grad bez semafora: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Za većinu seoskih linija nije bilo zainteresovanih prevoznika, potvrđeno je u lokalnoj upravi, kako prenose mediji.

Za gradski prevoz na liniji Guke – Židovići, konkurisala je sa dva kombija firma “Milikompani” koja prema nezvaničnim informacijama, nije dostavila svu traženu dokumentaciju.

Linija bi išla od pekare u Židovićima pored kruga preduzeća “Crnagoraput”, “Vektre Jakić”, “Gradske pošte”, Gimnazije “Tanasije Pejatović”, Opštine Pljevlja, Medicinskog centra, do naselja Guke.

Dužina linije je oko 5,4 kilometara, sa minimalno četiri polaska radnim danima i dva vikendom.

Prema informacijama, iz Opštine su kazali da preduzeće “Milkompani” nije dostavilo kompletnu dokumentaciju, kao što je red vožnje, cjenovnik i još neka oglasom tražena dokumenta, pa je od vlasnika firme zatraženo da ponudu dopuni. -”Ukoliko ne dostavi traženu dokumentaciju, ponuda ovog preduzeća biće odbijena”, kazali su iz lokalne uprave mediju.

Nadležna komisija Opštine Pljevlja nedavno je otvorila pristigle ponude za javni prevoz putnika za 29 linija u prigradskom i tri u gradskom saobraćaju, a u toku je procedura pregleda vozila i dokumentacije.

Za liniju prema Đurđevića Tari je konkurisala firma “In turist”, kao i za liniju Pljevlja-Zekavice.

Dvojica registrovanih prevoznika, Branko Gačević i Željko Marić, konkurisali su za Vodno, odnosno za Rađeviće i Poblaće.

Od prošle godine liniju prema Gradcu i Šulima održava “Radulović prevoz”, a ta kompanija nije učestvovala na ovom konkursu s obzirom da im je dozvola za održavanje linije izdata prošle godine.

Opština Pljevlja je prošle godine uvela subvencije za prevoz putnika u prigradskom saobraćaju, s ciljem da građani imaju redovan prevoz i da se održe linije, kako prevoznici ne bi podizali cijene, za šta je potrošeno 32.000 eura. U ovoj godini opština je Budžetom planirala 50.000 eura subvencija za prevoz putnika u prigradskom i gradskom prevozu.

Opština Pljevlja raspisala je nedavno javni poziv za 29 seoskih autobuskih linija i tri gradske. Na javni poziv mogli su da se jave prevoznici za po dvije linije, svakodnevno, od Pljevalja prema rudarskim naseljima Šula i Gradac, kao i do sela Rađevići, Milunići, Obarde, Zekavice, Vodno i Gornja Brvenica. Traženo je da do sela Raišići prevoznik saobraća svakog radnog dana po dva puta dnevno, a vikendom jednom.

Za sela Hoćevina i Kosanica, traženi su prevoznici koji će saobraćati jednom dnevno. U drugim slučajevima traženo je da prevoznici organizuju autobuski prevoz dva puta nedjeljno, odnosno ponedjeljkom i petkom, danima kada je u Pljevljima pazarni dan.

Nova srpska demokratija ranije je tražila da lokalna uprava organizuje prevoz putnika tako što će preduzeće Lokalni putevi organizovati posebnu radnu jedinicu za te namjene. Taj stav pravdali su činjenicom da privatnici nemaju interesa da organizuju autobuske linije jer na seoskom području ima jako malo stanovništva.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor