Perković: Gruzija nam pokazala da ne smijemo da se opuštamo, s Brazilom kao da je Mađarska

Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste

Dobar utisak u porazu od Mađarske (12:8), pa pobjeda u neočekivanoj drami sa Gruzijom (10:9) – crnogorski vaterpolisti imaju polovičan skor poslije dva kola Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

– Učinak od poraza i pobjede poslije dva kola je očekivan. Susreli smo se sa Mađarima pred pet hiljada njihovih navijača, prelijepa predstava u kojoj smo pokazali da možemo da igramo s njima iako su dosta iskusniji i individualno bolji. Bilo je neizvjesno iako je rezultat bio 12:8. Moglo je i bolje, ostaje mali žal, ali nijesmo bili nezadovoljni – rekao je centar Miroslav Perković na jutrošnjem brifingu s crnogorskim izvještačima.

Crna Gora je ,,preživjela“ pravu dramu protiv upornih Gruzina, koji su se tri puta vraćali poslije ,,minus 3“, a četiri sekunde prije kraja dobili šansu za remi – Dejan Lazović je ipak odbranio šut Marka Jelače i izrastao u junaka naše selekcije.

– Protiv Gruzije je nedostajalo sreće. Imali smo dosta šuteva, imali dobre situacije sa četiri-pet metara, ali nijesmo pogađali. Na kraju je najvažnije da smo upisali pobjedu i gotovo obezbijedili plasman u osminu finala – naveo je Perković.

,,Ajkule“ su se juče susrele s neobičnom odbranom Gruzije, gdje četiri igrača stoje u liniji. U napadu na takvu defanzivu i uloga centra nije ,,standardna“.

– Specifična zona koju je prije godinu, dvije uvela italijanska Breša. Do tada nije igrana ili jeste nekada davno, pa je zaboravljena. Mora da se pravi posebna taktika da bi se ,,razbila“ ta zona i da se mnogo uvježbava. Mislim da smo to vrlo dobro radili protiv Gruzije, dolazili u odlične situacije gdje smo imali dva, tri ,,mahanja“, ali njihov golman je bio na nivou i blokovi su bili dobri. Nijesmo pogađali ono što smo morali i uveli smo meč u neizvjestan kraj – dodao je Perković.

Ekipa sa četiri debitanta na velikim takmičenjima pobijedila je u prvom meču u kojem je strijepila do kraja. Mogao bi to da bude psihološki impuls za ,,ajkule“.

– Pritisak je sada na neki način manji, ali na neki način i veći jer smo vidjeli da Gruzija, koja je bila autsajder, može da nam napravi probleme. Nema mjesta opuštanju, moramo pobijediti Brazil i tek ako uđemo u četvrtfinale možemo reći da je pritisak manji jer će očekivanja Saveza, stručnog štaba i nas biti ispunjena. Sve više od toga što se uradi biće super – kazao je centar Novog Beograda.

Duel s Brazilom igra se sjutra od 19.30 sati.

– Brazil je dobra reprezentacija, ali smo totalni favoriti. Ipak, bili smo favoriti i protiv Gruzije, pa je bilo neizvjesno. Moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, kao da igramo protiv Mađarske. U tom slučaju neće izostati ubjedljiva pobjeda – poručio je Miroslav Perković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor