Search
Close this search box.

Peri i Radebou igraju za Crnu Goru

Igrači Budućnost Voli i Ludvigzburga, mogli bi da debituju u predstojećim mečevima kvalifikacija za SP

Plej Crvene zvezde Nikola Ivanović igraće za reprezentaciju Crne Gore na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo.

Marko Simonović (Čikago) biće na raspolaganju za evropski šampionat, a sa Nikolom Vučevićem obavljen je razgovor i njegov odgovor se čeka, saopštio je u emisiji „Basket fest“, direktor košarkaških reprezntacija Filip Patković.

Novi naturalizovani igrači biće Kendrik Peri iz Budućnost Volija i Džona Radebou iz njemačkog Ludvigzburga.

-Nama je svaki igrač zlata vrijedan. Što se tiče Vučevića, koje je uvijek najveće pitanje u javnosti prije svake akcije. Sa Nikolom su obavljeni razgovori, čekamo njegov odgovor. Doili smo neki odgovor, koji ne možemo smatarti zvaničnim i konačan. Kada ga dobijemo, o tome  ćemo obavijestiti javnost. On je sjajan momak, vrhunski košarkaš i moramo poštovati njegovu odluku, ako i odluku svakog reprezentativca. Ne postoji nikakav mehanizam prinude, a i da postoji, ne bismo ih primjenjivali, jer igrač mora da igra srcem za reprezentaciju, mora da želi i mora da da sve od sebe. Marko Simonović ima obaveze koje proizilaze iz njegovog ugovora sa Čikagom i neće moći da nastupa u kvalifikacijama, jer mora da igra ljetnju ligu. Nakon toga dolazi Evropsko prvenstvo i nadam se da će marko biti sa nama. Nadam se da će se to brzo formalizovati, imaćemo još dva naturalizovana igrača – Kendrika Perija i Džona Radeboa, odličnog igrača Ludvigzburga, koji je tu ekipu doveo do polufinala prvenstva Njemačke. Sjajan napadač, odličan u oba pravca. Jedan sjajan igrač i odličan skauting našeg stručnog štaba. Riječ je o mladom igraču, koji je 1997. godište – istakao je Patković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor