Penzioneri sa sjevera najavili, ako im se do prvog marta ne ispune zahtjevi da izlaze na proteste

Penzioneri sa sjevera Crne Gore su danas na press konferenciji za medije koja se održala u Bijelom Polju najavili, ako im se do prvog marta  ne ispune zahtjevi, da će taj dan izaći na proteste koje će kako su kazali, organizovati u sve opštine na sjeveru Crne Gore.

    Foto:Portal sjevercg

Penzioneri sa sjevera Crne Gore su danas pozvali sve penzionere iz opština sa sjevera da im se pridruže u njihovoj zajedničkoj borbi i da se spreme za masovni izlazak na proteste u svim opštinama na sjeveru, ako se do prvog marta do kada daju vrijeme Vladi i Skupštini  Crne Gore nešto ne preduzmu, u cilju rješavanja svih njihovih problema i njihovog opstanka.

Sadik Klimenta penzioner iz Rožaja je na konferenciji kazao, da su se penzioneri sa sjevera Crne Gore sami organizovali, jer očigledno oni koji bi trebali da zastupaju penzionere to ne žele, jer je očigledno njima dobro.

Klimenta je naveo, da su jutros održali i zajednički sastanak i formirali odbor gradjana penzionera, u koji su ušli penzioneri iz više opština sa sjevera njih 24, koji će u budućem vremenu raditi ne samo u cilju poboljšanja statusa penzionera na sjeveru Crne Gore, već i u organizaciji budućih protesta penzionera, koji bi se održali u svim opštinama na sjeveru, do prihvaćanja njihovih zahtjeva od strane Vlade i Skupštine Crne Gore.

Svetozar Čabarkapa penzioner iz Bijelog Polja je kazao, da je razlog njihovog današnjeg obraćanja javnosti teška ekonomska situacija u kojoj su se našli penzioneri sa sjevera Crne Gore zbog velikog poskupljenja cijena,a što je dovelo preko dvadeset hiljada penzionera sa sjevera Crne Gore na ivici gladi.

,,Očigledno, da je danas svima koji su zastupljeni u Skupštini Crne Gore veći prioritet ko će biti u fotelju i na vlast, dok su penzioneri nebitni i koje baš niko ne pita, da li mogu opstati i kako živimo“.

Svjedoci smo, da se svima povećavaju plate, da se čak povećavaju i poslanicima, dok su penzioneri ostavljeni da žive sa minimalnom penziom od 147 eura do 200 eura u prosjeku koje su na sjeveru Crne Gore, kazao je je Čabarkapa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor