Penzioneri ogorčeni povećanjem penzija od samo 2,5 odsto

Savez udruženja penzionera Crne Gore ne prihvata najavljeno povećanje penzija od dva i po odsto, jer smatraju da bi to trebalo da bude više kako im je najavio ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Iznenađen sam da podatak povećanja penzija ne saopštava Upravni odbor Fonda PIO, nego vršilac dužnosti direktora Ranko Aligrudić. Smatram da Upravni odbor Fonda PIO treba da dobije relevantne podatke od Monstata po takozvanoj modifikovanoj metodi obračunavanja penzija. Savez udruženja penzionera niko ništa ne pita. Imajući u vidu da je inflacija veća od 20 odsto iako se kaže da je samo 13,5 odsto, smatram da to nije tačno. Sa ovim povećanjem su ogorčeni svi penzioneri iz 25 opštinskih uduruženja – kazao je predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović.

Takođe i pored obećanja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da će se nakon praznika odmah sastati sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, finansija i rukovodstvom Fonda Pio, gje bi on predsjedavao do tog sastanak još nije došlo.

– Trebali smo da se sastanemo i razgovoramo o aktuelnim problemima za penzionere međutim do tog sastanka još nije došlo. Mi smo dopisom podsjetili premijera 16. januara na njegovo obećanje i da je taj sastanak neophodan za naše buduće funkcionisanje međutim do danas nikakav odgovor nijesmo dobili – kazao je Vešović.

Na sjednici Upravnog odbora 25. decembra prošle godine Vešović je obavijestio članove o ovom sastanku, gdje je predlog jednoglasno podržan i od sastanka su očekivali da će riješiti neke probleme.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor