Search
Close this search box.

Pavićević: Da vidimo na koga možemo da računamo za iduću sezonu

Nakon poraza od Cedevita Olimpije, trener Mornara ne razmišlja više od plej-ofu ABA lige

Trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević je nakon ubjedljivog poraza kod kuće od Cedevita Olimpije (101:79) kazao da je u preostalih sedam kola njegovoj ekipi potrebna jedna ili dvije pobjede da i matematički osigura opstanak u ABA ligi.

Time je šef struke barskog tima jasno stavio do znanja da od borbe za plej-of više nema ništa, da je nakon povrede Nemanje Gordića i četiri uzastopna poraza ta priča stavljena „ad akta“.

– Do kraja prvenstva treba da iskoristimo da svim igračima damo određenu minutažu da vidimo na koje igrače eventualno možemo da računamo i za iduću sezonu. Jednostavno, preostali dio sezone treba iskoristimo za blagu pripremu sljedeće – ističe Pavićević.

Barani su protiv Cedevita Olimpije odolijevali 27 i po minuta (tada su gubili 64:59), ali su gosti u finišu treće i početkom posljednje četvrtine ubzrali i stigli do nedostižnih 19 razlike (82:63)…

– U ovom trenutku mi nemamo neki veliki napadački repertoar. Zato, ako nama u ovakvoj konstelaciji snaga Jeremić odigra bez poena, a Mihailović (sedam poena) ne bude ni blizu svog nivoa, onda mi to ne možemo da nadoknadimo. To je prosto nemoguće. Da ne ide jednom, onda i može, ali ne ide dvojici, onda je to vrlo teško.

Pavićević nije nezadovoljan zalaganjem ekipe protiv Cedevita Olimpije, ali žali zbog dekoncentracije njegovih igrača.

– Jedan je bio dogovor šta da radimo u odbrani, i kako da pokušamo da spriječimo njihove najbolje igrače, pa da onda vidimo šta će biti. Nažalost, nismo se držali tog dogovora. To mi je malo krivo, jer smo bili dekoncentrisani. Pustimo Pulena da primi loptu i hoćemo da igramo odbranu na njemu. A tada nema te odbrane više. Govorili smo da probamo da on ne primi tu loptu, jer kad je primi to je muka onda.

Pozitivna stvar iz poraza sa Cedevita Olimpijom je partija mladog Balše Živanovića, koji je sa 19 poena bio najefikasniji igrač meča, a dodao je i četiri skoka, tri asistencije i ukradenu loptu, te tri izgubljene lopte.

– Mladi Živanović pokazuje da moramo da vodimo računa o njemu, da u budućnosti probamo da ga “isklešemo”, da bude onaj pravi plej. To je najteža pozicija u timu. Svi trče za visokim igračima, šest mjeseci ga nabildaš, naučiš dobro dvije, tri kretnje pod košem i odmah kažeš “vidi kako je izvanredan”. A stvaranje pleja je proces od četiri, pet godina. Živanović napravi sjajan potez, a onda potpuno dekoncentrisano uđe u neprilike. To je to neiskustvo. Mora još da radi, moramo da radimo da shvati ulogu plejmejkera, da bude vođa tima, trener na terenu. Normalno, najmlađem igraču u ekipi je teško da se nametne, i prvo to treba da prevaziđe, a onda sve ostalo. Međutim, pred njim je lijepa budućnost i svi ćemo se truditi da mu pomognemo, kao što to i sada radimo, saigrači i mi iz stručnog štaba – istakao je Mihailo Pavićević.

Kroz dogledno vrijeme i Vranješ će biti u rotaciji

Kao na fialnom turniru Kupa Crne Gore prije više od dvije sedmice, i protiv Cedevita Olimpije je u rosteru bio Nemanja Vranješ, koji je u finišu prošle sezone doživio tešku povredu Ahilove tetive. Uslijedio je duh period oporavka, koji je sada prošlost.

– I nas je obradovao njegov povratak. On se prošle nedjelje priključio treningu sa ekipom. Nije to još onaj pravi trening, ali sad može da osjeti atmosferu, da zaboravi povredu. Trebaće još malo vremena i mislim da će kroz dogledno vrijeme i on početi da se uključuje u rotaciju – zaključio je Mihailo Pavićević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor