Search
Close this search box.

Parking RTCG pod lupom inspektora

Uprava za inspekcijske poslove ispitaće poslovanje parkinga koji je menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) dao u zakup restoranu “AND1”.

“Provjerićemo poslovanje i nakon toga obavijestiti šta je konstatovano povodom toga”, odgovoreno je “Vijestima” iz Uprave.

“Vijesti” su prošle sedmice objavile da je menadžment dao u zakup parking ispred zgrade RTCG restoranu “AND1”, ali da o tome prethodno nije obavijestio Savjet.

Rampa je postavljena tik uz Moskovsku ulicu, a vidno je istaknuto da je riječ o parkingu restorana, te da građani moraju uzeti tiket i parking platiti na automatu koji se nalazi unutar “AND1”.

Za razliku od parkirališta kojima upravlja podgorički Parking servis, automat u restoranu “AND1” izdaje račun koji nije fiskalni.

Sat parkiranja košta pedeset centi.

Informaciju zašto je i kada izdat pomenuti parking tražio je prošle sedmice i predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić, ali prema informacijama “Vijesti” generalni direktor RTCG Božidar Šundić taj dokument nije još proslijedio.

Šundić nije odgovorio “Vijestima” kada su, pod kojim uslovima i za koliko novca parking dali u zakup.

Nije odgovorio ni na koji način parking mogu koristiti zaposleni i gosti RTCG, ali ni da li su imali saglasnost da ga daju u zakup.

Zakon o nacionalnom javnom emiteru propisuje da je imovina RTCG državna, a da Javni servis ne može bez saglasnosti Savjeta opteretiti ili otuđiti nekretninu i drugu imovinu čija je vrijednost veća od vrijednosti utvrđene Statutom RTCG.

Statutom RTCG je predviđeno da se RTCG ne može bez saglasnosti Savjeta opteretiti ili raspolagati imovinom čija je vrijednost veća od 0,8 ukupnih ostvarenih prihoda (zbir javnih, komercijalnih i ostalih u prethodnoj godini).

Račun za parking pored zgrade RTCG
Račun za parking pored zgrade RTCG(Foto: Čitalac)

RTCG, bez znanja i saglasnosti Savjeta, ne može otuđiti nekretnine u vrijednosti većoj od 10.000 eura.

Jovetić je rekao da je odluka donesena mimo Savjeta, a da je menadžment ranije, prije možda godinu, poslao inicijativu za izdavanje parkinga.

“Mi smo odbili da o tome raspravljamo, jer nije u našoj nadležnosti”.

Pojasnio je da je taj prostor u vlasništvu RTCG, odnosno da su ga dobili nakon dugog sudskog spora sa Glavnim gradom.

Jovetić je kazao da smatra da je za izdavanje toga prostora neophodna dozvola nadležnog državnog organa.

“Možda je sve urađeno kako treba, ali ne mogu da kažem, dok ne dobijemo informaciju od menadžmenta”.

Za RTCG je prošle godine iz državnog budžeta izdvojeno skoro 14 miliona eura.

Izvor:Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor