PANIKA U ITALIJI: Fudbaleri će morati da igraju sa maskama!?

Ekipa Napolija ima sedmoricu zaraženih, a tim je avionom otputovao u Torino, gde će u četvrtak zaigrati meč protiv Juventusa.

Igračima Napolitanaca Pijetru Zjelinskom, Amiru Rahmaniju i Stanislavu Lobotki naložen je karantin zbog kontakta sa zaraženim igračima. Zabrinjavajuće je i to što nisu vakcinisani u proteklih 120 dana drugom ili trećom dozom.

Trojica igrača su pred put u Torino dobila instrukcije lokalnog štaba za civilnu zaštitu da krenu put Torina. Potom je objavljeno da moraju u karantin. Sada će najverovatnije izolaciju odraditi upravo u tom graud.

Prema novim pravilima igrači vakcinisani 120 dana unazad, a koji su bili u kontaktu sa zaraženima mogu iz svojih domova izaći isključivo sa maskom FFP2. Mežutim, kako navodi „Fudbal Italia“, to znači da bi igrači tako i mogli da igraju s obzirom da pravila u tom aspektu nisu najjasnija i podložna su tumačenju lokalnih timova za prevenciju.

Grad Torino će se tek oglsiti o slučaju Napolija. Iako je ekipi Torina, koju predvodi Ivan Jurić ranije zabranio put u Bergamo na utakmicu sa Atalantom zbog petoro zaraženih igrača, a ona će najverovatnije biti odložena. U problemima je i Tudorova Verona koja ima osmoricu zaraženih, te  Udineze koji nije otputovao u Firencu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor