Panaotović: Nije problem u tome što pada Vlada, problem je u tome što Vlada pada zbog Temeljnog ugovora

Sociolog i analitičar Bojan Panaotović kazao je da „smo juče imali priliku da pročitamo stav nesporno elokventnog i obrazovanog lidera Ujedinjene Crne Gore da je prirodno da njegova partija glasa za smjenu aktuelne Vlade“.

„Slične stavove čuli smo i od dijela rukovodstva Demokrata (doduše Momo Koprivica je iznio jasan stav o resetovanju odnosa stare većine). Nema dileme i potpuno je legitimno da i DCG i partije Milačića i Danilovića imaju politički stav, motive i interese da Abazovićevoj vladi vide leđa. Problem je, međutim, u sledećem: DPS je jasno i izričito naglasio da Vladu ruši zbog potpisivanja Temeljnog ugovora i pošteno cjelokupnoj javnosti predočio da je prvi korak koji nakon toga slijedi suspenzija Temeljnog ugovora“, pojasnio je Panaotović.

Dakle, htjeli ne hjteli, oni koji u ovom trenutku i u ovom tajmingu ruše Vladu udruženi sa DPS-om, postaju dio rečene agende i politike koja već godinama ima fokus i opsesiju – da se obračuna sa SPC, objašnjava sociolog i dodaje da bi zato bilo blagotvorno cjelokupnoj javnosti pokazati 19. avgusta da DPS nema većinu u skupštini za suspenziju Temeljnog ugovora i obračun sa SPC koji slijedi.

„Sasvim bi racionalno bilo da DCG i partneri pokrenu svoju inicijativu kojoj bi se priključili i ostali koji smatraju da Vladu treba oboriti. Naravno, suvišno je i naglašavati da je resetovanje odnosa u okviru pobjednika od 30. avgusta opcija koju birači istih najviše preferiraju i da bi to bila najbolja opcija do novih izbora koji neminovno slijede prije redovnog termina“, zaključio je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor