Paketi pomoći za najsiromašnije

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabi Alhantuli boravio u Rožajama

Ambasador Palestine predaje donaciju DD „Merhamet”

ROŽAJE – Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabi Alhantuli boravio je u opštini Rožaje i posjetio Dobrotvorno društvo „Merhamet”, kojem je uručio pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima namijenjene za najsiromašnije porodice. Ambasador Alhantuli je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da posjeti Rožaje.

– Zadovoljstvo mi je što ovim humanitarnim gestom pomažemo ljudima kojima je potrebna pomoć, kako bi se još više zbližili. Ovo je naš mali humanitarni gest koji mi pričinjava veliko zadovoljstvo – rekao je Alhantuli.

Predsjednik DD „Merhamet” Sead Kurtagić je Alhantulija upoznao sa radom ovog udruženja, te sa problemima i planovima za budućnost.

– Ova posjeta nam znači mnogo, a pokloni koje je uručio našoj organizaciji su izuzetno važni za nas, naročito sada kada nastupa mjesec Ramazana – rekao je Kurtagić, koji je Alhantuliju uručio zahvalnicu.

Uručivanju donacije prisustvovao je Rahman Husović, predsjednik Opštine Rožaje, koji je rekao da će Opština u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pruža pomoć „Merhametu”, kao i drugim humanitarnim organizacijama koje se bave problemima najsiromašnijih slojeva stanovništva.

U ime lokalne uprave ambasadoru je zahvalio i Ismet Kalač, potpredsjednik Opštine, ističući da je saradnja između Palestine i Crne Gore na dobrom nivou i da će jačati u budućnosti.

Ambasador Palestine je obišao Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama gdje je uručio prigodne paketiće sa slatkišima, kao i edukativni program za kvalitetniji rad sa korisnicima ove ustanove. Posjetio je i Bošnjačko vijeće i razgovarao sa Ejupom Nurkovićem, predsjednikom te organizacije.

V.Ra.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor