Search
Close this search box.

OŠ “Marko Miljanov” iz Bijelog Polja pohađa 766 učenika: Prioritet računarska oprema i zamjena podova

Izvršena je rekonstrukcija školske sale i niz drugih aktivnosti koje se tiču poboljšanja uslova rada, a ove godine nismo imali nestašice lož ulja, tako da su učionice tople, kaže pomoćnica direktora Jelena Šestović.

Osnovna škola “Marko Miljanov” iz Bijelog Polja ove godine proslavila je 43 godine uspješnog postojanja i rada. Kako je istakla pomoćnica direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove Jelena Šestović, škola je snovana 1979. godine i dosad je iznjedrila veliki broj uspješnih učenika, a u periodu kada je izgrađena, bila je jedna od modernijih škola u Crnoj Gori.

– Od tada, pa do danas, škola kontinuirano prati sve promjene, kako u obrazovnom procesu, tako i u drugim sferama života. Škola broji 760 učenika u matičnoj ustanovi, a imamo i šest učenika u područnim odjeljenjima u Banjem selu i Cerovu. U matičnoj školi uslovi rada su zaista dobri. Izvršena je rekonstrukcija školske sale, a imali smo i niz drugih aktivnosti koje se tiču poboljšanja uslova rada – dodaje Šestović i naglašava da, iako je unazad više godina postojao često problem, ove godine sa grijanjem nema problema.

Nijesmo imali nestašice lož ulja, kao što je bilo najavljeno, i što je bio problem u pojedinim školama. Imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom, tako da dosad nijesmo imali problema kada je u pitanju zagrijavanje školskih prostorija. U područnim odjeljenjima grijanje je na čvrsta goriva, tako da i tu nema nikakvih problema – naglašava Šestović i dodaje da ipak ima i nešto što nedostaje.

Potrebna je nabavka savremene računarske opreme i trebalo bi da se zamijene podovi u svim učionicama. Prije pandemije korona virusa nastava se odvijala u kabinetskim prostorijama. Pandemija je inače poremetila rad škole, ali ujedno i doprinijela da ojačamo postojeće kapacitete. Sada saniramo i neke posledice, kako bi učenici na što bolji način i efiklasnije usvojili ono što je propušteno tokom pandemije – kaže Šestović.

Ističe da je Osnovna škola “Marko Miljanov” prepoznata po uspjesima učenika, vannastavnim aktivnostima i postignutim rezultatima na brojnim takmičenjima.

 Iz svih oblasti djeca postižu zapažene rezultate i zaista smo ponosni na njihove uspjehe. To je dokaz koliko se dobro radi i koliko se pažnje posvećuje, kako nastavnim, tako i vannastavnim aktivnostima. Očekujemo da iduće godine nastavimo sa dobrim rezultatima na raznim takmičenjima, kako opštinskim, tako i državnim – ističe Šestović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor