Odluka Ustavnog suda za Sašu Čađenovića stigla kasno

Odluka Ustavnog suda Crne Gore kojom je ukinuto rješenje Vrhovnog suda o produženju pritvora suspendovanom specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću i predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje, nema pravno dejstvo, rečeno je Libertasu u Vrhovnom sudu.

        Saša Čađenović (Foto: RTCG)

Ta odluka Ustavnog suda, kojom je usvojena Čađenovićeva ustavna žalba, dostavljena je Vrhovnom sudu 8. maja 2023. godine, u 14:45 časova.

„Dan ranije, 7. maja, Vrhovni sud je donio rješenje da se pritvor S.Č. produži za još mjesec, odnosno da može trajati do 9. juna 2023. godine, do 8.30 časova. Zbog toga je odluka Ustavnog suda Crne Gore bez pravnog dejstva, pa Vrhovni sud ne može postupiti po njoj, uzimajući u obzir da su je dostavili dan nakon što je Vrhovni sud već odlučio o produženju pritvora S.Č. za još mjesec”, kazali su Libertasu u toj sudskoj instituciji.

Čađenović je uhapšen 9. decembra prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je, od sredine 2020. do 2022, postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

“Njegova uloga i zadaci su bili da, kao specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije”, rekao je ranije Libertasu državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor