Odloženo potvrđivanje optužnice protiv Stijepovića

Potvrđivanje optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice i funkcionera DPS-a Slavoljuba Stijepovića, u slučaju Koverta, kojem se na teret stavlja krivično djelo pranje novca odloženo je u podgoričkom Višem sudu za prvi april.

Potvrđivanje optužnice odloženo je jer branioci nijesu dobili spise predmeta.

Advokat Nemanja Jolović rekao je danas u Višem sudu da Duško Knežević nije pozvan na adresu u Londonu.

Kneževićev branilac, Zdravko Đukanović je novinarima rekao da će se Knežević odazvati pozivu suda ukoliko se uruči poziv na adresi u Londonu ili će naći način da se obrati sudu povodom ovih optužnica.

Advokati Nikola Martinović i Bojana Franović tražili su od suda da im omogući da koriste lap top računare jer ne mogu u sudu da nose 20 registratora. Dodali su da su im spisi na fleš memoriji.

U ovo mslučaju optužen je i Duško Knežević.

Knežević je aferu „Koverta“ otvorio u januaru prošle godine objavljivanjem video-snimka na kom Stijepoviću uoci izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura.

U optužnici, međutim, piše da je Dusko Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u eure, Stijepoviću predao „samo“ 47.500 eura.

Tokom istrage, Slavoljub Stijepović je priznao da je novac koji mu je dao Knežević, odnio u izborni štab DPS-a u Zeti. Tu ga je predao predsjedniku lokalnog DPS-a Spasu Popoviću, napominjući da Dusko Knežević šalje novac koji je obećao. Stijepović je tokom istrage tvrdio da ni on, niti bilo ko drugi od partijaca iz Zete o Kneževićevom novcu nije obavijestio lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Osim Duška Kneževića i Slavoljuba Stijepovića, optuženi su i Kneževićevi saradnici i prijatelji Branislav Todorović, Živko Šljivančanin, Tamara Krdžić, Goran Grujović i Tomica Knežević. Svi su negirali krivicu. Nekadašnji Kneževićev kurir i vozač Vlatko Rašović, dobio je status svjedoka saradnika, nakon što je Tužilaštvu ispričao detalje o drugim Kneževićevim poslovima.

Izvor:Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor