Search
Close this search box.

Odgođeno suđenje Mugoši, vještaku potrebno vrijeme za izradu mišljenja

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja Glavnom gradu pričinio štetu od 6,7 miliona eura, juče je odgođeno u Višem sudu u Podgorici za 12. mart.
foto:portalanalitika

Kako je pojasnila predsjednica vijeća sutkinja Vesna Pean, vještak Sanja Radović, diplomirani inžinjer građevinarstva i magistar ekonomskih nauka, obavijestila je sud da nije imala dovoljno vremena da izradi nalaz i mišljenje, te da će joj biti potrebno još mjesec dana.

Podsjetimo, sud je ranije naložio novo vještačenje građevinske i ekonomskofinansijske struke, a na zahtjev odbrane. Advokati odbrane okrivljenog Mugoše prethodno su iznijeli opširne primjedbe na zajednički nalaz i mišljenje vještaka građevinske struke Vukašina Đuričkovića i vještaka ekonomsko-finansijske struke Milenka Popovića, uz predlog za izradu novog vještačenja.

Cilj tog predloga je ponovno utvrđivanje cijene metra kvadratnog predmetnog zemljišta na Starom aerodromu, koje je Glavni grad prodao “Carinama” po cijeni od 165 eura.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Mugoša je postupajući suprotno službenim interesima, donio odluke 30. avgusta 2007. godine o prenosu prava na gradsko građevinsko zemljište kojom je preduzeću “Carine” prenio pravo korišćenja na gradskom građevinskom zemljištu površine 8.047 metara kvadratnih i 7.158 metara kvadratnih.

Za prenos prava na pomenutom zemljištu, navodi se u optužnici, neposrednom pogodbom određena je novčana naknada od 165 eura po kvadratu. Kako se dodaje, parcele sa tog zemljišta bile su predviđene za izgradnju mini obilaznice, dok je stvarna tržišna vrijednost predmetnih nepokretnosti na jednoj parceli iznosila 857 eura po kvadratu, a na drugoj 384 eura.

Izvor:PortalAnalitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor