Search
Close this search box.

Od sjutra isplata vaučera od 200 eura svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima

Isplata podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede svim poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura kreće od sjutra, saopšteno je iz pomenutog resora na čijem je čelu ministar Aleksandar Stijović.

Navedeni iznos fizičkim licima biće isplaćen preko jedinstvenog matičnog broja u bankama:

CKB banka u opštinama: Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Pljevlja, Podgorica, gradska opština Golubovci, Rožaje, Tivat, Ulcinj, Žabljak;

Prva Banka u opštinama: Andrijevica, Plav, Gusinje, Plužine, Petnjica, Šavnik, Tuzi.

Pravnim licima će sredstva biti uplaćena preko žiro računa.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede isplatiće sredstva podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura, na koja imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, ističe se u saopštenju.

Dodaju da je mjera kreirana sa namjerom da se registrovanim poljoprivrednim proizvođačima omogući jednokratna podrška radi obezbjeđenja dijela neophodnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju.

Podsjetili su da je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Javni poziv za besplatnu dodjelu plastenika za proizvodnju povrća za 2022. godinu. Podrška se odnosi na dodjelu lukova, najlona, kočića, spojnica i kopči, odnosno opreme neophodne za uspostavljanje plastenika. Javni poziv sprovodi Ministarstvo u saradnji sa lokalnim samoupravama, a podnosilac zahtjeva dostavlja dokumentaciju propisanu Javnim pozivom nadležnoj lokalnoj samoupravi u skladu sa mjestom prebivališta.

Korisnici podrške po ovom Javnom pozivu su državljani Crne Gore koji nijesu ostvarili pravo na dodjelu plastenika od Ministarstva niti od lokalnih samouprava u poslednje 3 godine.

Bodovanje zahtjeva izvršiće se na sljedeći način:

Svaki član kućne zajednice – 1 bod;

Podnosioc zahtjeva mlađi od 40 godina – 1 bod;

Ukoliko je podnosilac zahtjeva žena -1 bod

Podnosilac zahtjeva koji se nalazi na evidenciji ZZZCG – 1 bod.

U slučaju istog broja bodova, prednost će imati mlađi podnosioci zahtjeva.

Takođe kako novode, u toku je i Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi do 1400 eura po grlu, odnosno 70% od 2000 eura ukupne prihvatljive vrijednosti investicije za korisnike sredstava podrške.

Pozivamo sve proizvođače da podnesu zahtjeve i iskoriste podršku, poručuju iz Ministarstva.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor