Search
Close this search box.

Od danas Uči doma, ovo je raspored predavanja

Preko 300 snimljenih predavanja u nekoliko dana, 100 uključenih nastavnika, emitovanje nastave na tri TV kanala i njena dostupnost na e-platformama, samo su dio onoga što je u nekoliko dana urađeno u prosvjeti, kako bi se kreirao koncept učenja na daljinu “Uči doma”, koji je počeo danas.

Početak koncepta učenja na daljinu, sa brojnim sadržajima i kanalima za njegovu realizaciju, pozdravio je premijer Duško Marković.

“Iskazujem zadovoljstvo što je Ministarsvo prosvjete sa ustanovama obrazovanja i partnerskim organizacjama moju inicijativu pokrenulo u kratkom roku. Cilj je da naša djeca zadrže kopču sa nastavom i da ostanu kod kuće dok traju mjere zaštite od COVID 19”, kazao je Marković.

Uči Doma nastava podrazumijeva emitovanje video materijala iz 14 predmeta, u skladu sa nastavni planom, i to iz matematike, crnogorskog, engleskog, italijanskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika, istorije, geografije, sociologije, hemije, biologije, fizike i informatike.

Predavanja će biti emitovana na tri TV kanala – TVCG 2, MNE Sport 1 i MNE Sport 2, koji su preimenovani u kanale pod nazivom UčiDoma, i imaće gotovo 100 odsto pokrivenost u Crnoj Gori.

Nastava će se emitovati prema sljedećem rasporedu: od prvog do petog razreda osnovne škole na RTCG2 – Učidoma; od šestog do devetog razreda osnovne škole na UčiDoma1; od prvog do četvrtog razreda srednje škole na UčiDoma2.

Kako je istakao ministar prosvjete Damir Šehović, materijal će biti dostupan na posebno pripremljenom YouTube kanalu Uči doma, koji je praktičan i pristupačan, sa plejlistama po razredima.

Obrazovni sadržaji za veliki dio stručnih predmeta biće obezbijeđeni od strane samih škola, prema Planu za online realizaciju nastave pripremljenom od strane Centra za stručno obrazovanje.

Video-materijal će se naći i na sajtu posebno izrađenom za ovu namjenu www.ucidoma.me.

Osim toga, koristan sadržaj će nastavnici postavljati na posebnu platformu Portal za nastavnike, a oni će biti preuzimani na pomenuti UčiDoma sajt.

Ministarstvo je takođe svim osnovnim i srednjim školama poslalo i poseban dokument u vidu smjernica za organizaciju nastave na daljinu.

Upravo će direktor biti dužan da dostavlja Nedjeljne planove za realizaciju i praćenje nastave na daljinu.

Za sve to se mogu koristiti brojni alati, poput Ofice365 paketa programa, koji je dostupan svim školama.

Izvor:CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor