Search
Close this search box.

Očekuje se pad cijena nekretnina

Pandemija korona virusa izvjesno će uticati na tržište nekretnina u Crnoj Gori. Za sada, taj uticaj se ogleda u povećanju ponude, a smanjenju potražnje, što bi moglo da rezultira padom cijena u narednim mjesecima.

Siti kvart, Femili kvart, Central point, Siti kej, Master kvart.. Ovo su nazivi djelova grada koji su mijenjali i koji će mijenjati urbanističku sliku Podgorice..

Ukoliko se odlučite da kupite stan u Glavnom gradu, za to ćete morati da izdvojite u prosjeku 1.300 eura po metru kvadratnom. Ako ste ipak bliži odluci da iznajmljujete stan, to će vas koštati između 250 i 300 eura na mjesečnom nivou.

Tržište nekretnina u Crnoj Gori je godinama bilo izueztno aktivno i prometno, međutim, pojava korona virusa doprinijela je smanjenjom obimu poslovnih transkacija u prethodnom periodu, kaže za TVCG, agent za nekretnine Haris Osmanagić. Takođe, navodi da je realno očekivati redukciju cijena koje su sada aktuelne.

“Do prije mjesec dana smo imali situaciju u kojoj je potražnja bila veća od ponude, pa je to doprinijelo rastu cijena. Sada je situacija skroz drugačija, potražnja je niža, dok je ponuda povećana, prije svega jer je većina zakupaca ostala bez svojih stanara. Najčešće je to situacija u kojoj su studenti iz Podgorice otkazali svoje stanove i vratili se kućama”, kazao je Osmanagić.

Osmanagić zaključuje da naredna tri mejseca svakako dovode do pada cijena na tržištu.

“Vrlo je moguće da u narednom periodu kupci i zakupci mogu povoljnije doći da kvalitetnijih nekretnina”, kazao je on.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor