Search
Close this search box.

Obuka o eksplozivnim napravama uz podršku FBI

Završna vježba u okviru obuke o improvizovanim eksplozivnim napravama, koja je organizovana uz pomoć Ambasade SAD i FBI, održana je danas. Službenici policije pokazali su uspješnost obuke, prezentovali potenicijalne rizike i ukazali na kompleksnost rukovanja sa improvizovanim eksplozivnim sredstvima, ističu u Upravi policije.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin, i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, prisustvovali su danas završnoj vježbi.

Brđanin je, kako navode u saopštenju Uprave policije, istakao da je navedena aktivnost još jedna potvrda nemjerljive podrške Sjedinjenih Američkih Država unaprjeđenju sveukupnih kapaciteta Uprave policije i zahvalio ambasadorki i njenom timu na plodotvornoj saradnji u svim segmentima rada.

“Ovaj vid saradnje i sprovođenje zajedničkih obuka sa renomiranim partnerskim službama omogućavaju pripadnicima crnogorskih elitnih jedinica da razmjenom iskustava i najboljih praksi konstantno jačaju kapacitete i sposobnosti”, istakao je Brđanin.

Direktor je ukazao i na značaj kvalitetne saradnje u pogledu unaprjeđenja interoperabilnosti službi bezbjednosti Crne Gore, zbog čega je izrazio posebno zadovoljstvo što su u ovoj obuci učestvovali i pripadnici Vojske Crne Gore.

Ambasadorka Rajnke je kazala da su Sjedinjene Države ponosne što su podržale ovu obuku o izgradnji kapaciteta, jer SAD i Crna Gora zajedno rade kao prijatelji, partneri i saveznici na unapređenju zajedničke bezbjednosti.

“Posebno je važno da je ova obuka FBI-a okupila predstavnike različitih vladinih agencija, jer smo u Sjedinjenim Državama naučili važnost cjelovitog vladinog pristupa u odgovoru na prijetnje nacionalnoj bezbjednosti“, istakla je ambasadorka.

Podsjećamo da je, uporedo sa ovom obukom, kroz program donacije Ambasade SAD-a, Sektor policije posebne namjene dobio važnu i veoma vrijednu opremu koja će značajno doprinijeti daljem jačanju kapaciteta Uprave policije i obezbijediti sigurnije i adekvatnije rukovanje improvizovanim eksplozivnim napravama.

4

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor