Search
Close this search box.

OB Bijelo Polje radi na otkrivanju lica koja su izazvala šumske požare

Komandir bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja Edin Kolić kaže da su nakon velikog broja požara, na sastanku sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i predstavnicima Opštinskog tima za vanredne situacije, potvrdili sankcionisanje nesavjesnih građana.

Na snazi je naredba o zabrani loženja vatre na otvorenom – ističe Kolić, apelujući na sugrađane da prilikom paljenja sasušene trave i lišća na svojim imanjima budu savjesni.

Inače, pripadnici Odjelenja bezbjednosti Bijelo Polje rade na otkrivanju lica koja su na području ove opštine izazvala šumske požare. Iz Uprave policije Crne Gore navode da je od 21. marta registrovano 16 prijava požara na području opštine Bijelo Polje.

U 11 predmeta formiranih po prijavama građana utvrđeno je da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće… i nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih djela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti. U pet predmeta postupanje je u toku, gdje će se nakon dobijanja nalaza vještaka protivpožarne struke, nadležno tužilaštvo izjasniti o kvalifikaciji djela, te ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj duznosti, policijski službenici će u skladu sa Zakonom i uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom podnijeti krivične prijave protiv počinilaca krivičnih djela.Takođe, službenici OB Mojkovac u saradnji sa tužilastvom preduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja nesavjesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmjere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvor:Dan,Milovan Novović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor