OB Berane: Angažujemo doktore iz KCCG radi unapređenja zdravstvene zaštite

Opšta bolnica Berane angažuje konsultante iz KCCG, radi, kako navode, unapređenja zdravstvene zaštite, povećanja zdravstvenih usluga, smanjenja troškova liječenja.

U Opštoj bolnici Berane u službi gastroenterologije svakodnevno ordinira dr Veselin Račić subspecijalista gastroenterologije. U istoj službi je trenutno na subspecijalizaciji dr Alma Adrović-Kršić specijalista interne medicine.

„U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, povećanja vrsta zdravstvenih usluga, a samim tim i smanjenja troškova liječenja, rasterećenja Kliničkog centra Crne Gore, a prije svega zdravlja naših građana, Opšta bolnica je angažovala konsultante iz Kliničkog centra Crne Gore“, navode u saopštenju.

Od skoro je, dodaju, angažovan dr Damir Muhović subspecijalista gastroenterolog iz KCCG, koji četiri dana u mjesecu radi ambulantne preglede, kao i gastroskopije i kolonoskopije u opštoj intravenskoj anesteziji.

„Samo u toku juna mjeseca urađeno je 50 endoskopija i to: 26 kolonoskopija i 24 gastroskopije. Urađene su tri polipektomije, otkrivene dvije Kronove bolesti, dijagnostikovana tri karcinoma kolona i dva karcinoma želuca“, navode u saopštenu.

To su, dodaju, podaci koji ukazuju na opravdanost angažovanja dr Damira Muhovića koji u OB Berane ordinira od maja mjeseca ove godine.

„Opšta bolnica će nastaviti sa angažovanjem stručnjaka kako bi našim građanima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu“, zaključuju u saopštenju.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor