Novoinficiranih 95, iz Bijelog Polja 5

Od posljedica koronavirusa pterhodna 24 sata u Crnoj Gori preminule su još tri osobe, a registrovano je 95 novih slučajeva obolijevanja od virusa COVID 19.Broj trenutno aktivnih slučajeva je 1861, a na 100 hiljada stanovnika broj aktivnih slučajeva iznosi 295.

“Preminuo je muškarac rođen 1951. godine, i pacijentkinja rođena 1970. godine”, kazao je danas na konferenciji za novinare direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja, ali odmah nakon konferencije za medije stigla je potvrda još jednog smrtnog slučaja, čime je ukupan broj tri.

“Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna od COVID19 je 26. Prijavljena su i dva oporavljena slučaja iz Podgorice. Ukupan broj oporavljenih od 14. juna je 72”, naveli su iz IJZ.

U protekla 24 časa Institut za javno zdravlje analizirao je 614 uzoraka.

“Među njima je 95 pozitivnih na COVID19 i to u Podgorici 37, Baru 12, Kotoru 11, Budvi osam, Pljevljima šest, Bijelog Polja pet, Herceg Novog četiri, Berana i Tivta po tri, Nikšiću i Rožajama po dva, a Cetinju i Ulcinju po jedan”, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije pomoćnik direktora IJZ Senad Begić.

Još uvijek je u toku obrada i klasifikacija velikog broja podataka koji su dobijeni na osnovu rezultata testova iz Njemačke, prafički prikaz podataka je privremeno obustavljen. Iz IJZ su najavili da očekuju da će tokom sjutrašnjeg dana grafički prikaz biti objavljen i redovno ažuriuran.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor