Novog vrhovnog državnog tužioca biraju 24.januara

Novi saziv Tužilačkog savjeta zasjedaće prvi put 24.januara i tom prilikom konstatovaće da je prestao mandat vršiocu dužnosti vrhovnog državnog tužioca Draženu Buriću, potvrđeno je za Portal RTCG. Na toj sjednici, jedna od tačaka biće i izbor novog vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca.

Ko će biti novi vrhovni tužilac, prema informacijama Portala RTCG, zasad nije poznato. Buriću je istekao mandat 10. decembra prošle godine, a novi vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca nije izbaran, niti je Burić ponovo određen na ovu funkciju.

U Skupštini je 29.decembra izabrano pet novih članova Tužičakog savjeta iz reda uglednih pravnika i NVO sektora.

Za nove članove savjeta iz reda uglednih pravnika izabrani su advokati Miloš Vuksanović, Siniša Gazivoda, Filip Jovović i Borivoje Đukanović.Stevo Muk iz Instituta Alternativa izabran je za člana Tužičakog savjeta iz nevladinog sektora. Prije njih, ozvaničen je izbor šest članova Tužilačkog savjeta.

To su vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, četvoro tužilaca koji su izabrani na Konferenciji državnih tužilaca – Đurđina Nina Ivanović, Sanja Jovićević, Tatjana Begović i Nikola Samardžić – i državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Boris Marić.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor