Search
Close this search box.

Novljanin prva žrtva koronavirusa u Crnoj Gori

Eraković je rekao da je Z.P. preksinoć primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća.

“Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19.
On je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji”, naglasio je Eraković.

Prema njegovim riječima, sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nijesu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta.

“Osoblje Kliničkog centra, kao što sam konstatovao je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata. Ja želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a našim građanima da poručimo da je ovo prilika da jos jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštujemo sve preporuke koje su date od stranenacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo”, zaključio je Eraković.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša je rekao da je do ovog trenutka u Crnoj Gori registrovano obolijevanje 22 osobe od COVIDA 19.

“Jedna osoba je danas preminula. Bris, odnosno uzorak od ove osobe je uzet jutros prije njene smrti i danas je utvrđeno da je ona preminula od COVID 19. Ovo ukazuje da se epidemija širi i pokazuje ružnije lice nego što je samo širenje a to je da od ove bolesti se umire. Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti”, poručio je Mugoša.

Izvor:CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor