Novljanin pobjednik Ocean lava Montenegro 2022

U Kotoru je juče održan finalni dio triatlon trke pod nazivom Ocean lava Montenegro 2022.

Takmičenje u Kotoru.jpg
Takmičenje u Kotoru.jpg

Trku je započeo Milan Petrović učesnik iz Srbije, kao jedini slabovidi paratriatlonac na distanci 1900 m plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja.

Direktor trke Igor Majer, kazao je da je distance sama po sebi izuzetno izazovna, i dodao da je , nakon njih, startovalao 310. triatlonaca na half distanci, potom je, kako je rekao, usljedila olimpijska distance u kojoj je učestvovalo 130 takmičara.

Igor Majer.jpg
Igor Majer.jpg

Majer: “Svi su uspješno završili sa olimpijske distance, imamo prve u muškim i ženskim kategorijama. Dan je bio prelijep, ambijent kod Starog grada još ljepši, vrijeme nas je poslužilo i sve je proteklo kako smo i očekivali”, kazao je on.

Majer se zahvalio Upravi policije, Komunalnoj policiji, Službi zaštite i spašavanja, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Spasiocima na vodi, Kajakaškim klubovima i svim onim organizacijama bez kojih, kako je kazao, ova trka ne bi mogla da se održi planiranim tokom.

Kao i uvijek kada se organizuje Ocean lava Kotor je prepun, i svjedoci smo jedne odlične, sportske atmosfere, kazao je direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić i dodao da Kotor je juče slavio zdrave stilove života, sport i naglasio da je ovaj događaj uvod u predstojeću turističku sezonu.

TO Kotor Jovan Ristić.jpg
TO Kotor Jovan Ristić.jpg

Ristić: “Kao i prethodnih godina, TO Kotor i Opština Kotor su našli svoj interes da podrže ovakvu manifestaciju koja dovodi jedan veliki broj gostiju u naš grad. Sljedećih godina i sezona ćemo i ovu, i sve slične manifestacije podržavati u onome što bude mjera naših mogućnosti” poručio je on.

Pobjednik takmičenja, Luka Čupić iz Herceg Novog je tom prilikom kazao da je zadovoljan organizacijom, i jako zadovoljan pobjedom.

“Voda je bila odlična, temparatura baš kako treba. Biciklo je dobro krenulo, međutim imao sam problema sa pedalom gdje sam izgubio sigurno minut, međutim, na sreću, uspio sam da kao i prošle godine, na cilj stignem kao prvo plasirani”, kazao je Čupić.

Učesnik na Triatlonu.jpg
Učesnik na Triatlonu.jpg

Pored Luke, pobjednici takmičenja su Luka Szabo, David Luna, dok su ženskoj kategoriji prva tri mjesta zauzele Fabo Ildiko, Virag Bihari i Anastasia Karpinska.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor