Search
Close this search box.

“Novi mandat Žugiću bio bi loša poruka”

Ukoliko bi guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić dobio novi mandat i ostao na čelu te finansijske institucije, to bi bila jako loša poruka, smatra Ines Mrdović iz Nevladine organizacije “Akcija za socijalnu pravdu”.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je da za guvernera CBCG ponovo bude imenovan Žugić.

“Nije to iznenađujuće. Svi mi koji godinama pratimo neke stvari u finansijskom sektoru znamo da je Žugić pokrivao ključne pozicije od kojih je porodica Đukanović imala koristi. Treba naznačiti da Skupština, koja treba da odluči, pitanje je kako će se odrediti političke partije i to je u ovom času nešto što je na njima”, kazala je Mrdović u emisij “Link” Radija Crne Gore.

Ako bi se desilo da Žugić dobije zeleno svjetlo, kako je ocijenila, to za javni interes jako loša poruka.

“Žugić je čuvar tajni u Centralnoj banci , tu su ključni tokovi novca, tu su ključlne informacije ne samo za bankrski sektor i Prvu banku koja je u dobroj mjeri prethodnih godina pod posebnom lupom javnosti, već svi ostali finansijski tokovi. Naznačiću samo pitanje auto-puta, tokovi novca za investiciju koja je dostigla milijardu eura, zanemarujući 300 miliona eura kojih se država odrekla po osnovu različitih dažbina”, kazala je Mrdović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor