Novak vs Medvedev i borba za prvo mjesto – Ovo su bodovi u opticaju do marta!

Kakve su Novakove šanse?

Novaku neće odmah biti oduzeti poeni, već će se to desiti dosta kasnije nakon završetka Australijan opena, što znači da i u slučaju osvajanja turnira od strane Danila Medvedeva, neće odmah izgubiti prvo mjesto, već će se to desiti 17. februara.

Ukoliko osvoji Australijan open Medvedev će imati 10925 bodova, ali kada mu se oduzmu bodovi od prošle godine kada je igrao finale (1200), imaće 9725 bodova. Novak je sada na 11015 bodova, a kada mu se oduzmu 2000 bodova, imaće 9015 bodova.

Naredni turnir koji igra Novak Đoković jeste turnir u Dubaiju, dok će Medvedev igrati na turniru u Roterdamu koji je takođe iz serije 500 i to dvije nedjelje prije Dubaija, a kada se bude igrao turnir u Dubaiju, Medvedev ide u Akapulko gde će igrati renomirani turnir takođe iz serije 500.

Ono što treba napomenuti jeste da Medvedev ne brani apsolutno ništa na ova dva turnira gdje može ukupno osvojiti 1000 bodova, dok Novak takođe ne brani poene u Dubaiju. Prošle godine u Roterdamu je Medvedev poražen od Lajovića na startu turnira.

Dakle, 500 bodova više u opticaju za Medvedeva koji u ovim godinama igra daleko više turnira u starijih tenisera među kojima je i Novak, pa Rus vidi jasnu šansu i posle Australijan opena da pretekne najboljeg tenisera svih vremena.

Sve je jasnije, samo čudo Novaka može ostaviti na prvom mjestu do marta mjeseca…

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor