Search
Close this search box.

Njujorčani zarađuju prijavljujući vozače koji ostavljaju auto da radi u praznom hodu

Neki poslovi ne zahtijevaju puno truda i stresa, a dobro su plaćeni, odnosno za njih su potrebni samo mobilni telefon i dobra obuća. Njujorčani zarađuju tako što snimaju dostavna vozila, koja stoje uz put uključena u praznom hodu i to prijavljuju vlastima. Isplata je daleko od simbolične.

Citizen’s Air Complaint Program je pokrenut 2019. i kažnjava vozače dostavnih vozila koja su ostavljena u praznom hodu i onima koji to prijave omogućuje proviziju od 25 odsto iznosa kazni. Vlasnici vozila mogu biti kažnjeni s 350 dolara ili više, što znači isplatu od barem 87.50 dolara za građane koji ih prijave, prenosi Revija HAK.

Sve što treba da učine je da snime trominutni video vozila u praznom hodu, aplouduju ga na internet stranicu gradskog Odjeljenja za zaštitu životne sredine i pričekaju da ček stigne poštom. Ako su vozila u blizini škola, dovoljno je snimiti samo jednominutni video.

NBC News javlja da su građani fromirali grupu od šezedesetak ljudi nazvanu Idle Warriors, čiji je posao da krstari gradom i traži vozila koja zagađuju vazduh.

Donald Bler se pohvalio da je dosad zaradio 125.000 dolara od hvatanja nedogovornih vozača. Najčešći prekršioci su dostavne službe i internet prodavnice poput Amazona.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor