Search
Close this search box.

Nikoli Bogojeviću 20 godina robije

Nikola Bogojević danas je u podgoričkom Višem sudu osuđen na ukupno 20 godina za ubistvo Branka Vučkovića 25. septembra 2019. godine ispred lokala „Gejming” u Podgorici, nedozvoljeno držanje oružja i prodaju droge.Presudu je izrekla sutkinja Vesna Kovačević.

Bogojević je za ubistvo Vučkovića koje je počinio sa umišljajem dobio 14 godina zatvora i godinu zatvora za nelegalno oružje iz kojeg je pucao na žrtvu. Optuženi je na dvije godine osuđen za prodaju droge dok je četri godine zatvora dobio zbog držanja veće količine nelegalnog oružja koje je policija nakon počinjenog zločina pronašla pretresom prostorija koje je koristio Bogojević.

Sutkinja Kovačević je obrazlažući presudu kazala da sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju optužnice da se radi o teškom ubistvu, odnosno da je izvršeno na podmukao način.

Prema navodima optužnice, Bogojević se tereti da je 25. septembra 2019. godine u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici sa umišljajem i na podmukao način ubio Vučkovića. Bogojević je tog dana u periodu između 22.30 i 23.20 časova sakriven iza kontejnera čekao da Vučković naiđe iz pravca autobuske stanice ispred lokala ,,Gejming pab“. Dok se Vučković parkirao na kolovozu ispred lokala, Bogojević je iskoristio pogodan trenutak i neopaženo mu prišao sa leđa. Pratio ga je nekoliko koraka, a onda iz crne torbice izvadio revolver „magnum 357“ i sa udaljenosti tri ili četiri metra ispalio tri hica prema donjem dijelu tijela Vučkovića.

– Od tri ispaljena metka jedan je pogodio Vučkovića u donji dio leđa nanoseći mu tešku tjelesnu povredu i pola sata nakon ranjavanja preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore – navodi se u optužnici. Bogojević je u istrazi ispričao da je nekoliko puta čekao Vučkovića ispred lokala ,,Gejming pab“, ali bez uspjeha da bi jedne večeri poslije sat čekanja, Vučković naišao.

Pošto je Vučković sišao sa motora, krenuo je prema Bogojeviću ali ga nije prepoznao i nastavio da ide prema lokalu ,,Gejming pab“. Optuženi je izvadio pištolj iz torbice i poslije nekoliko koraka praćenja, prema sopstvenim tvrdnjama, ispalio dva metka u „noge žrtve, a ne u njegov trup jer je želio da ga rani i opomene“. Optuženi je ustvrdio da je nakon toga došao kući te i da je ujutro na vijestima čuo da je Vučković podlegao povredama.

Izvor:Pobjeda

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor