Search
Close this search box.

”Nije bilo potrebe za ovim potezom, ali to je njegov stav”

Abazović je na konferenciji za novinare u Vili Gorica u Podgorici kazao, komentarišući ostavku Strahinje Bulajića na mjesto potpredsjednika Skupštine, rekao da ostaje pri stavu da se radi o časnom i poštenom čovjeku i da je njegov današnji čin to pokazao.

Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

-“Nije bilo potrebe za ovim potezom, mogao je da zakaže sjednicu i ostane na funkciji ali to je njegov stav”, rekao je Abazović. On je kazao da misli da veći broj resora neće povećati troškove, jer će ministarstva koja se dijele dijeliti i budžet. Prethodna Vlada imala je 12 ministarstava.

Abazović je naveo da će se najvažnija pitanja donositi kvalifikovanom većinom.

Abazović: “Za mene dvije trećine nijesu sporne. Nemam ambiciju preglasavanja na Vladi”, rekao je on.

Komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da “formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS na državno-politički relevantnu poziciju, Abazović je rekao da nema ništa protiv ako neko želi tako da hrani birače.

Abazović: “Da li će DPS po dubini dobiti neku funkciju, ne vidim problem u tome. Nijesam za to da se šikaniraju ljudi i da se javna administarcija zatvori za bilo koga ko može dati doprinos”, rekao je Abazović.

Na pitanje kakva je poruka poslata hapšenjem bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, kazao je da poštuje prezumpciju nevinosti, ali da će sav fokus biti na borbi protiv korupcije i organizovanog krimjnala.

“Vesna Medenica je primjer onoga što se zove krupna riba. Nije jedina i vrlo sam afirmativan prema radu novog tužilaštva”, rekao je između ostalog mandatar.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor