Search
Close this search box.

Nevrijeme u Crnoj Gori: Vjetar čupao stabla i nosio krovove

Jak olujni vjetar koji je duvao tokom čitave noći napravio je brojne probleme u crnogorskim gradovima. Vjetar je čupao stabla, devastirao javne površine, objekte…Oštećen je i Dom učenika i studenata „Braća Vučinić” u Nikšiću, pa je dio krova završio u dvorištu. Na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Naime, jutros oko 2.30, usljed izuzetno snažnih udara vjetra, došlo je do raskivanja većeg dijela površine krova na domu. Krov je bio prekriven limom, a jedan dio odvojenog lima završio je na zemlji.

Foto: CDM

Velike površine limenog pokrivača sada vise sa krova i predstavljaju neposrednu opasnost za učenike i studente, tako i za obližnje kuće.

U toku noći Služba zaštite i spasavanja intervenisala je i na dvije lokacije u Podgoroci zbog uklanjanju oborenih stabala usled nevremena. Prva prijava dojavljena je u 00,36 na željeznickoj stanici Morača u Zeti, a druga u 6,20 u mjestu Mataguži, takođe na području GO Golubovci.

Kako je za CdM kazao komandir Službe zaštite Goran Janković prijava oborenih stabala na vozila u prethodnih 24 sata nije bilo.

Radnici Zelenila u Baru uspjeli su jutros rano ukloniti palo stablo bora i grane koje je olujni vjetar preko noći oborio u Makedonskom naselju u tom gradu.

Foto: Jedro.me

Jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji duva u tom gradu prouzrokovao je probleme sa smećem i kontejnerima što radnici Komunalnog drže pod kontrolom.

Više gradova bez struje

Nevrijeme je izazvalo i brojna oštećenja na niskonaponskoj mreži, pa je trenutno bez napajanja električnom energijom ostalo više crnogorskih gradova.

Struje nema dio Stare Zlatice i sela na području Kuča i Pipera i Lutovo u Podgorici. U Nikšiću je bez napajanja dio Straševine i Trubjele. Bez napajanja su i djelovi Ulcinja, Bara, Kotora, Andrijevice, Bijelog Polja, Berana, Kolašina, Plava, Pljevalja, Žabljaka i Šavnika .

“Naše ekipe su na terenu od ranih jutarnjih sati i pored loših vremenskih uslova, oluljnog vjetra i snijega, ulažu maksimalne napore kako bi u što kraćem roku sanirali kvarove”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Izvor:CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor