Search
Close this search box.

Nesavjesni građani formirali deponiju

Na lokalnom putnom pravcu Bijelo Polje – Granćarevo, u mjestu Đapanov grob – u neposrednoj blizini mjesnog groblja, posljednjih dana formirana je mini deponija smeća. Mještani naselja koja gravitiraju tom groblju ogorčeni su na neažurnost gradskih Komunalnih službi da se zaštiti taj prostor od devastacije i odlaganja raznorazne otpadi.

 

Foto: Beća Čoković

U tom pravcu porodice čiji najmiliji počivaju u tom groblju ponovo su uputili inicijativu prema nadležnim lokalnim komunalni službama da zaštite prostor oko groblja od formiranja divljih deponija.

U inicijativi,sa kojom su nadležni do tančnina upoznati navodi se da je preko puta groblja ranije bio postavljen kontejner koji je imao svaku drugu namjenu osim prave,da se u njega odlaže otpad.

Raznorazne životinje su tu otpad raznosile po groblju i grobnicama ,što je odavalo ružnu sliku. Tražili smo da se kontejner izmjesti na drugu lokaciju ili posve ukloni. Komunalci su uklonili kontejner ali, nakon kraćeg vremena ponovo je vraćen. Na inicijativu porodica čiji su rođeni sahranjeni na tom groblju kontejner je ponovo uklonjen, ali u znak revolta vjerovatno neodgovornih pojedinaca, ponovo se formirala mini divlja deponija – navode sagovornici Pobjede.

I Milanka Stevanović, koja živi u Bijelom Polju a čiji su najmiliji sahranjeni na Đapanovom grobu, razočarana je odnosom nesavjesnih građana.

Zaista ružna slika – da ružnija ne može biti: da se otpad odlaže na svega nekoliko metara udaljenosti od grobnica. Zašto postoje nadležne službe nego da štite i sankcionišu one koji se neodgovorno ponašaju i devastiraju životno okruženje? – pita Stevanović.

Postaviti znak o zabrani bacanja smeća

Potpisnici inicijative navode da su obavijestili sve komunalne službe i da se njihov poslednji zahtjev tiče postavljanja znaka o zabrani bacanja smeća.

To je zasada jedini način da se suprostavimo nesavjesnim sugrađanima kojima ni groblje, nije svetinja a kamoli nešto drugo. Planiramo da uz odborenje nadležnih službi postavimo i video nadzor na toj lokaciji – dodaju sagovornici.

Sekretar sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić kazao je za Pobjedu da je izdao nalog Komunalnom prerduzeću za postavljanje znaka o zabrani bacanja smeća.

Direktor Komunalnog preduzeća doo „Lim“ Muradi Grbović saopštio je za Pobjedu da će do kraja sedmice biti postavljen znak o zabrani odlaganja otpada na tom prostoru.

Ko se bude oglušio o postavljeni znak a tačno se utvrdi njegov identitet, biće sankcionisan od strane nadležnih komunalnih službi – kazao je Grobović.

 

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor