Nemanja Matić opleo po NATO paktu: Sve su nam uništili, naš narod nikada neće zaboraviti

Nekadašnji reprezentativac Srbije i sadašnji fudbaler Rome, Nemanja Matić, dao je veliki intervju za italijanski dnevnik „Mesađero“, u kome se dotakao i NATO bombardovanja Jugoslavije 1999

Nemanja Matić je svjetski priznat vezista, koji je sa uspjehom igrao u nekim od najboljih klubova svijeta, a kako je priznao nije mogao da odbije poziv Žozea Murinja da postane fudbaler Rome. Pokazao je da nema dozu sujete i drskosti, kada je svoj broj 21 ustupio Paolu Dibali!

Srbin koji je prkosio Britancima
I dan danas se priča o situaciji kada je fusbalski as sa Uba odlučio da ne nosi cvijet maka tokom svog višegodišnjeg boravka u Engleskoj, kao simbol sjećanja na žrtve u Prvom svjetskom ratu.

“Nosio sam „popi“ godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine! Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natjera da stavi moju sliku na noćni stočić“. – rekao je Nemanja Matić za rimski list „Mesađero“ i nastavio:

Matić je izjavio da je NATO agresija na SRJ 1999. nešto što nikada u životu neće zaboraviti, a ni oprostiti. Tada je živjeo u selu Vrelo, pored grada Uba. “Bio sam dijete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti“.

Veliki dobrotvor
Nije srpski as ikada zaboravio odakle je potekao. Poznato je da redovno pomaže ljudima iz svog rodnog sela, a čuvena je priča da svaki put kada posjeti svoj rodni kraj izmiri dugovanja svih žitelja. Sa ovime su upoznati i italijanski mediji, sa kojima će se Matić sigurno sretati češće u narednoj sezoni. “Iskreno, ne volim mnogo da pričam o tome. Pošto je to sada poznato, mogu reći da je to bio prirodan gest. Trudio sam se i pokušavam da pomognem ljudima iz kraja gdje sam rođen. Odrastao sam u siromašnom kraju, gdje nije bilo fudbalskog terena. Kao djeca imali smo samo loptu. Zato se trudim da djeca Vrela imaju bolje djetinjstvo, od onoga koje sam ja imao – istakao je Nemanja Matić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor