Search
Close this search box.

Nema poravnanja Opštine i Vektra Boke

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je rješenje sudije hercegnovskog Osnovnog suda Andrije Marojevića kojim je odbio prijedlog Opštine i Vektra Boke za zaključenje poravnanja, piše Pobjeda.

Sudija Marojević je po ocjeni vijeća pravilno zaključio da su parnične stranke dale prijedlog za zaključenje sudskog poravnjanja koje za posljedicu ima raspolaganje stranaka koja su u suprotnosti sa prinudnim propisima i moralom.

Opština Herceg Novi je 5. decembra 2018. godine podnijela tužbu protiv Vektra Boke radi isplate 1,5 miliona eura koji je utvrđen pravosnažnom presudom Privrednog suda 2017. godine.

Tokom postupka stranke su se sporazumjele da sporni odnos razriješe sudskim poravnanjem i usaglasile dug na 467.482 eura. Vektra Boka bi, kako je predloženo poravnanjem, taj dug izmirila nepokretnostima, a preostalih šest hiljada eura platila u redovnom postupku namirenja poreskog duga. Marojević je zabranio ovakvo poravnanje, jer bi se izmijenio redosljed namirenja potraživanja, a ponuđene tri parcele su već uvrštene u stečajnu masu.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor