Search
Close this search box.

Nastavljen sastanak “stare većine”

U crnogorskom parlamentu nastavljen je sastanak predstavnika parlamentarne većine o formiranju Vlade i sastavu novog skupštinskog rukovodstva.

Podsjećamo, sastanak je počeo oko 11 sati, nakon skoro sat i po vremena pregovora data je pauza, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine.

Inače, u toku pauze jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je novinarima kako pregovori dobro idu.

Sastanku prisustvuju predstavnici partija parlamentarne većine.

Postoje naznake da je parlamentarna većina veoma blizu dogovora o formiranju nove vlade, ali zvanične potvrde još nema.

Predstavnici parlamentarne većine do sad su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine, ali konačan sporazum još nije postignut.

Kao mogući mandatar pominjan je predsjednik Demosa Miodrag Lekić, ali i još neki predstavnici političkih subjekata koji učestvuju u pregovorima.

Sastanak je posebno važan ako se ima u vidu da ističe rok u kojem skupštinska većina treba da predloži novog mandatara.

Podsjećamo da danas ističe rok do koga bi predsjednik države Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Sastanku prisustvuju predstavnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, dok su na sastanku u ime Demokrata Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović.

Na sastanak u Skupštinu Crne Gore došli su i lideri Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, Ujedinjene i Prave Crne Gore Goran Danilović i Marko Milačić, Civisa Srđan Pavićević, Demosa Miodrag Lekić, kao i predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor