Search
Close this search box.

Nastaviti čvrstu saradnju između Prijestonice i Ambasade SAD

Navodi se da je Đurašković predstavio Rajnke novi koncept gradske uprave, koji će počivati na principima depolitizovane i stručne lokalne administracije

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) spremna je da podrži Prijestonicu u daljem radu na iznalaženju najboljih modela za investiranje, poručila je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rjazing Rajnke.

Kako je saošteno iz Prijestonice, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković razgovarao je danas sa Rajnke o planovima daljeg razvoja grada i realizaciji zajedničkih projekata.

Navodi se da je Đurašković predstavio Rajnke novi koncept gradske uprave, koji će počivati na principima depolitizovane i stručne lokalne administracije.

“Obostrano je iskazana spremnost za nastavak saradnje, sa akcentom na podsticanje potencijalnih investicija u IT i gejming industriju”, kaže se u saopštenju.

Rajnke je, kako se navodi, istakla spremnost Ambasade SAD-a da podrži Prijestonicu u daljem radu na iznalaženju najboljih modela za investiranje.

Dodaje se da je istakla i uspješnu saradnju kroz rad Američkog ugla na Cetinju.

“Rajnke je takođe iskazala posebno poštovanje prema podršci koju Ukrajini i narodu te države pružaju građani Cetinja protestnim šetnjama u Prijestonici“, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor